Русенският университет посреща над 1600 първокурсници

0
Висшето училище ще ги посрещне с тържествена церемония по откриване на Новата академична година на 12 септември
Висшето училище ще ги посрещне с тържествена церемония по откриване на Новата академична година на 12 септември Снимка: uni-ruse.bg

Над 1600 първокурсници ще влязат в аудиториите на Русенския университет тази есен.

Висшето училище ще ги посрещне с тържествена церемония по откриване на Новата академична година на 12 септември, която започва в 10 часа пред сградата на Ректората.

75 са новоприетите бъдещи бакалаври с отличен успех, а трима от тях са пълни отличници. Поздравления от името на студентите първокурсници ще отправят Александра Дериволкова от Нова Загора, приета с максимален бал в специалност „Информационни и комуникационни технологии" и Радостина Пейчева от Тутракан, която постъпва в Русенския университет също с максимален бал и ще учи „Български език и история".

В присъствието на официалните гости ще бъдат обявени имената на преподавателите, придобили научни степени и заели нови академични длъжности.

След официалната церемония пред Ректората, откриването на учебната година продължава по факултети. В залите новите студенти ще се срещнат за първи път със своите преподаватели и колеги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари