Русенският университет очаква над 500 студенти от Бангладеш

3
Очаква се над петстотин студенти да бъдат привлечени за обучение в Русе
Очаква се над петстотин студенти да бъдат привлечени за обучение в Русе Снимка: Станислав Бонев

Очаква се над петстотин студенти да бъдат привлечени за обучение в Русе

Русенецът Станислав Бонев се завърна от Бангладеш, където организира семинар за презентиране и популяризиране на висшето образование в България. Сред проведете срещи се очаква над 500 студенти да бъдат привлечени за обучение в Русенския университет и последващата им реализация по придобитите специалности. Това ще е стимул за местната икономика и за Русе като желана дестинация за чуждестранните студенти, коментира управителят на агенцията за подбор на персонал от трети страни, цитиран от Дарик Радио.

Станислав Бонев е провел събитието в Бангладеш с помощта на местни партньори като основната цел на форума е била чуждестранните кандидат-студентите да открият възможността да се обучават в България и в частност в Русе. Бонев е акцентирал и върху популяризирането на нашата страна като дестинация за инвестиции и развитие на младите хора.

Репортаж за семинара е излъчен по националната телевизия на Бангладеш. А след успеха на форума, Станислав Бонев е поканен от министъра на благосъстоянието на емигрантите и заетостта в чужбина на Бангладеш Шофикур Рахман Чоудури на среща в сградата на Министерски съвет. Двамата са обсъдили въпроси от първостепенно значение за развитието на отношенията между Бангладеш и България, в частност за внос на работна ръка и а съществуващите възможностите пред студентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    до 9
    Скъпо девойче, убеден съм, че си блондинка. Съдя по това, че си компетентна под всяка статия и проблем. Та, РУ не подготвя специалисти, а продава дипломи, бе мило! Ако искаш да станеш астронавт, РУ с удоволствие ще разкрият и такава сергия и ще ти вземат кинтите.:) Да си срещара РУ в някоя класация за рейтинг на университетите? Защото СУ е в първите 4 000 университета, но не на челна позиция, а други булгаристански няма.:) Ти к'во си завършила? Какъв факултет?
  • 6
    10
    Белоев
    Ми като български студенти не останаха в Селскостопанския институт, да го закриваме ли?
  • -3
    9
    mischi
    Поне има надежда някои от тях да останат и да позаситят глада за специалисти, които Европа изпитва. Англичани и германци няма да поискат да останат. А това е важното!
  • 6
    8

    Това легално приемане на мигранти ли е ?
  • 0
    7
    до 6
    Некъпани, умирисани, с голям риск от венерически болести и поголовно алкохолички в насипно състояние. Мерси, пасувам с украинките. Бангладешките не пият, не са обацилени и са далеч по-възпитани от украинските мастии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари