Русенският театър започва нови рубрики с гостуващи спектакли

1
Първата премиера от „Стенд ъп комедия“ ще бъде на 5 октомври
Първата премиера от „Стенд ъп комедия“ ще бъде на 5 октомври

Първата премиера от „Стенд ъп комедия“ ще бъде на 5 октомври 

Русенският драматичен театър започва две нови рубрики, свързани с гостуващи спектакли, съобщи директорът Боян Иванов. Едната е „Стенд ъп комедия“, а другата – „Русенският театър кани…“.

Първата премиера от „Стенд ъп комедия“ ще бъде на 5 октомври с премиера на представлението „Юзър“.

„Това е едно представление, което направихме преди време с Алексей Кожухаров като свободен проект. То спечели няколко награди, влезе в селекцията на Юродрам за 2021 година като текст“, сподели Боян Иванов. Проектът ще бъде адаптиран и преработен за русенската сцена. Идеята е всеки месец в тази рубрика да гостува поне по едно представление, предаде Русе Медиа.

„Русенският театър кани…“ е свързана с желанието на Боян Иванов в Русе да се представят качествени и стойностни спектакли, които са харесали на русенската трупа и тя да ги сподели с публиката.

През октомври в тази рубрика ще има две представления. На 11 октомври театър „Сфумато“ ще покаже „Мислещите тръстики“, по текстове на Миряна Башева. В него на сцената участват студенти от класа на проф. Маргарита Младенова и асистентът ѝ Албена Георгиева. Представлението е много вълнуващо и въздействащо, сподели Боян Иванов.

На 21 октомври ще гостува спектакълът „Машините са кучки“ – интересен независим проект на актрисата Здрава Каменова и колежката ѝ Гергана Димитрова. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари