Русенският митрополит Наум представи архимандрит Симон в Попово

0

Русенският митрополит Наум представи на християните в православната църква „Успение Богородично” в Попово новият им енорийски свещеник архимандрит Симон в последния ден на 2017 година, съобщиха от Русенската митрополия.

Бившият игумен на Бачковския манастир отец Симон ще служи занапред в Попово, след като Светият Синод на Българската православна църква го освободи от длъжността и реши да го изпрати в Русенската епархия.

На 31 декември в православния храм владиката Наум е отслужил Света литургия заедно с архимандит Симон и свещеници от Попово. В края на службата митрополитът е произнесъл проповед, като е пожелал благословена и мирна 2018 година на всички човеци. Той е пожелал на отец Симон успех в новото му енорийско служене.

Архимандрит Симон ръководеше Бачковския манастир три години и половина - от юни 2014 година до средата на декември 2017 година, когато бе освободен. В Русе пристигна преди Коледа и прие възложеното му от епархийското ръководство послушание в Поповската духовна околия, която е част от Русенската епархия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари