Русенският художник Вальо Георгиев стана посланик на карикатурата

1
Според Съюза на българските художници  Вальо Георгиев: "представя успешно и талантливо българската иронична графика на международни конкурси в света на карикатурата през изминалата година"
Според Съюза на българските художници Вальо Георгиев: "представя успешно и талантливо българската иронична графика на международни конкурси в света на карикатурата през изминалата година"

Обичаният русенски художник Вальо Георгиев бе обявен за посланик на карикатурата от Съюза на българските художници

Това стана ясно от публикация в социалните мрежи, където почитатели и приятели честитят заслуженото отличие на русенския творец. Според Съюза на българските художници  Вальо Георгиев: "представя успешно и талантливо българската иронична графика на международни конкурси в света на карикатурата през изминалата година". 

Българският художник може да се похвали и с един от най-престижните призове  – Карикатурист № 1 на света за 2010 година, който му е връчен от Музея на карикатурата в Иран. Русенецът е избран, заради наградите си от  международни конкурса по цял свят - в почти всички страни на ЕС, в балканските ни съседи, Бразилия, Русия, Украйна, Сирия, Китай и Латинска Америка.Участвал е в множество национални и международни изложби, фестивали и пленери. За гърба си има реализирани редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. 

Поздравления за талантливия ни съгражданин! Редакцията на Dunavmost му желае здраве и вдъхновение!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари