Русенският хор "Св. Георги" грабна второ място на Международен фестивал в Белгия

0

От 1 до 5 май в град Нерпелт (Белгия) се проведе 62-то издание на Европейски музикален фестивал за младежи, в който взеха участие 101 международни певчески хора, сред които и единствения представител на България - Детско младежката хорова студия „Св. Георги Победоносец” към Общински младежки дом - Русе. В категорията „Смесени хорове“, русенските юноши заеха престижното второ място, а публика и жури останаха впечатлени от представянето на младите русенчета. Наградите бяха връчени на грандиозно шоу, излъчвано на живо по белгийската телевизия.

Над 5 000 души аплодираха участници, които представиха градовете и страните си. Русенският хор „Св. Георги Победоносец“ беше лично поздравен от посланика на България в Брюксел Н.ПР. Веселин Вълканов и от секретаря на Европейската хорова федерация Жан-Пиер ван Аверме. „Искрени поздравления за достойното представяне и пожелания за много бъдещи успехи” бяха думите на г-н Вълканов към хористите. На закриването на фестивала, хористите се сляха в едно с публиката и заедно изпяха песента „Всички хора са братя”.

Участието на Детско младежката хорова студия „Св. Георги Победоносец” в престижния международен фестивал беше подпомогнато от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари