Русенски ученици спечелиха прием във варненски университет

0

Младежи от Професионалната гимназия по туризъм в Русе си спечелиха правото да станат студенти в Икономическия университет във Варна, без да полагат изпит.

Учениците от 11 "б" клас Веселин Веселинов и Павлин Цонев спечелиха състезанието за "Бизнес, предприемачество и иновации" с проекта си за тризвезден хотел "Орлово гнездо" в русенското село Пепелина, съобщава вестник "Труд".

Проектът дава подробна представа за осигуряване на паричните средства за изграждане на хотела, съдържа статистика за района, графики за печалба, наети работници, заплати, структура на управление, схема за оборудване на хотела и ресторанта /механата/ към хотела. Специална презентация от снимки показва красотата на селото и местността „Орлова чука”.

В индивидуална надпревара успя да се пребори и Полина Иванова от 11 "в" клас  с есето си "Работя ли, ако работя хобито си?".

В резюме есето представя желанието на Поля да стане национален екскурзовод. Ученичката структурира план как би желала да продължи професионалното си образование и какъв тип обучение я интересува след като завърши ПГ по туризъм – Русе – редовно обучение във ВУЗ в България или дуално обучение в чужбина. Въпросът за нея остава отворен, защото тя продължава да събира информация, за да направи правилния избор.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари