Русенски ученици са сред полуфиналистите на конкурса Solve for Tomorrow

0
След оспорвано съревнование са избрани полуфиналистите в първото издание за България на конкурса Solve for Tomorrow
След оспорвано съревнование са избрани полуфиналистите в първото издание за България на конкурса Solve for Tomorrow

След оспорвано съревнование са избрани полуфиналистите в първото издание за България на конкурса Solve for Tomorrow

В категория "Безопасност и здравеопазване" се класира проектът Spot Walk от МГ от “Баба Тонка”, Русе. Те предлагат приложение, което стимулира хората да бъдат активни, като снимат забележителностите в града, научават интересни факти за историята на сградите. В приложението хората получават специално създадена парична единица, която може да бъде разменена за реални награди. Възпитаниците на МГ "Баба Тонка" се конкурират с ученици от ЧЕСУ “Дорис Тенеди”, София и Варненската търговска гимназия “Георги Стойков Раковски”.

Проектът RELiWORK на учениците от Английска езикова гимназия “Гео Милев“, Русе е сред финалистите в категория "Социално равенство". Тийнейджърите предлагат иновативна платформа, в която непълнолетни младежи могат да намират работа безопасно и при стриктно спазване на законовите изисквания. Русенци се съревновават в тази категория с проектите на: СУ „Сава Доброплодни“, Шумен, ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, Бургас и 30-то СУ “Братя Миладинови”, София.

Конкурсните категории са три: "Околна среда и климат", "Социално равенство" и "Безопасност и здравеопазване". Инициативата е на Samsung България и дава възможност на ученици и учители от цялата страна да предложат решения на проблеми в общността от 29 септември до 10 ноември. Конкурсът преминава на 4 етапа – кандидатстване, избор на 9 отбора полуфиналисти, менторска програма и създаване на прототип от полуфиналистите. За финал е предвидено събитие за представяне на прототипите и обявяване на победителите.

Нека стискаме палци на русенските ученици!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Гост №2
    Допреди не много години възпитаниците на МАТЕМАТИЧЕСКАТА гимназия печелеха награди и медали в областта на математиката и информатиката!?
  • 5
    1
    Гост
    Мразите ли българският език? Какви са тези чуждици Solve for Tomorrow, Spot Walk........? Толкова ли е трудно да кажете Решения за бъдещето и Спортно ходене? Една от основните задачи на българските учители е, да изградят в учениците любов към родният им език и култура.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари