Русенски ученици отбелязват Международния ден на франкофонията

0
Част от програмата е малка театрална постановка на френски език
Част от програмата е малка театрална постановка на френски език Снимка: ТОП НОВИНИ

Днес, 18 март, от 12.30 часа в зала 201 на втори корпус в РУ "Ангел Кънчев" учениците франкофони от СОУЕЕ ще отбележат Международния ден на франкофонията 20 март с празнична програма, изпъстрена с изяви на ученици от различни възрастови групи, съобщават от русенското училище, информира ТОП НОВИНИ.

В началото на празника осмокласниците ще посрещат публиката с приготвени от тях изненади.Четвъртокласникът Маламир ще отправи музикален поздрав на китара с класическа френска любовна песен, написана в далечната 1784 г. Неговите съученици ще представят малка театрална постановка на френски език.

Единайсетокласничката Симона заедно с ученици от пети клас ще проведат нестандартен урок по френски чрез една забавна „методика”, изпълнявайки песента на Енрико Масия „Казваме, не казваме”.

Урокът- песен ще прелее в музикален маратон от любими френски песни, изпълнени от по- малки и по- големи ученици. Невероятните си танцови умения на фона на “Ego’’ на Уили Уилям ще покаже и зрелостникът Виктор.

По случай празника им учениците франкофони също ще бъдат поздравени от французи, работещи в Русе, които ще завършат песенния маратон с изпълнение на неостаряващи френски шансони.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари