Русенски треньор по карате спечели европейска титла

0

На 7-ми и 8-ми май в румънската столица Букурещ се проведе Европейско първенство по бойни изкуства на WKA (World Kickboxing and Karate Association).

На шест игрални полета и един ринг бойци демонстрираха уменията си в различни стилове на кикбокс, традиционната форма на муай тай – Муай Боран, традиционно карате, самозащита, хапкидо.

Треньорът на русенския клуб „Хелиос” - Митко Ружинов участва в дисциплината ката в карате надпреварата при мъжете и се завърна с поредно отличие – този път Европейска титла.

Това отличие е много специално за него, защото преди 6 месеца по време на Световната купа по бойни изкуства на същата организация, отново в Букурещ по време на полуфинален кикбокс двубой той получи много тежко нараняване. Въпреки него той продължи срещата, победи и след вдигането на ръката му за победител се строполи на земята и бе откаран в болница, където лекарите установиха животозастрашаващата степен на контузията. Всички медици го увериха, че това е краят на неговите занимания с бойни изкуства и на спорта като цяло.

Където има желание има и начин” е негово любимо мото от години и с това си отличие той го доказа за пореден път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари