Русенски художник за помощта към украинците: Емпатията е между нас, значи има надежда!

1
Николай Бузов разказва как е съдействал от Русе на младо семейство с две деца, пристигнали в София, да намерят паркинг за колата си, докато пребивават в София
Николай Бузов разказва как е съдействал от Русе на младо семейство с две деца, пристигнали в София, да намерят паркинг за колата си, докато пребивават в София Снимка: Фейсбук

Известният русенски художник Николай Бузов е описал във Фейсбук как може да се помогне на бежанци от войната в Украйна, стига човек да има сърце и душа да го направи

В случая Бузов разказва как е съдействал от Русе на младо семейство с две деца, пристигнали в София, да намерят паркинг за колата си, докато пребивават в София, пише в-к "Бряг"

Пише го обаче не за себе си, а за неизвестния собственик на паркинг в София, предоставил го безвъзмездно на бедстващите от войната украинци.

Тези, които са имали нужда от тази услуга, добре знаят, че в столицата в повечето случаи това е кауза пердута, а на платените паркинги престоят е 3 лв. на час! Това семейство имало щастието да попадне на състрадателен човек, който го предоставил за колата им безплатно.

"Частен случай. Съдействам на младо семейство от Украйна с две деца, малкото е бебе на 8 месеца да останат за няколко дни в София. Пътували са дълго, пристигат късно вечерта и след тяхното настаняване се опитвам да уговоря по телефона собственик на платен паркинг в центъра приемливи услови за автомобила им. Само това имущество им е останало. Не съм уточнил откъде са. Настоявам да се видим лично и човекът все пак се появява в доста късен час. Чува как говорят и пита откъде са. Когато получава отговор категорично отказва да вземе дори левче за целия престой. Предложи и друга помощ. Емпатията е между нас. Значи има надежда.", пише Бузов в поста си.

Очаквано коментарите на одобрение и съпричастност под него са десетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари