Русенската опера представя комичния спектакъл "Телефонът"

0
Комичният оперен спектакъл ще бъде представен тази вечер във фоайето на Русенската опера
Комичният оперен спектакъл ще бъде представен тази вечер във фоайето на Русенската опера

Комичният оперен спектакъл ще бъде представен тази вечер във фоайето на Русенската опера

Комичният оперен спектакъл "Телефонът" - по текст и музика на Джан Карло Меноти, ще бъде представен тази вечер във фоайето на Русенската опера. Това съобщиха от културната институция в крайдунавския град.

Според режисьора д-р Аделаида Якимова това е пърформанс.

Главният герой Бен иска да предложи на Луси да се оженят, но не успява, тъй като тя е заета с безкрайни телефонни разговори. Последният му опит е успешен, защото ѝ се обажда от улична телефонна кабина.

"Идеята е всеки да се види отстрани как изглежда и колко много важни неща може да пропусне в живота си, говорейки безсмислици по телефона", казва Якимова.

Солистите Нели Петкова и Теодор Петков, които ще се превъплътят в образите на Луси и Бен, ще пеят на български. Ще използват и сленг, за да въвлекат публиката в спектакъла.

В "Телефонът" участва и пианистката Веселина Ботева, която ще бъде връзката между двамата герои.

"За декор са използвани "безсмислените рекламни брошури" на големите търговски вериги като вид протест срещу изсичане на дървета за подобни реклами", обясняват от Русенската опера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари