Русенската опера кани публиката на концерт "Коледна приказка"

0
Празничен концерт ще се състои в зала "Филхармония"
Празничен концерт ще се състои в зала "Филхармония" Снимка: Dunavmost

Празничен концерт ще се състои в зала "Филхармония"

Русенската опера кани публиката на празничен концерт под наслов "Коледна приказка". Той ще се състои на 15 декември (петък) в зала "Филхармония" в крайдунавския град, съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова.

В сътрудничество със смесен хор "Железни струни" - Разград, хорът и оркестърът на Русенската опера ще представят любими, познати и по-малко познати коледни песни в оригинални аранжименти на диригента Красен Иванов. В концерта ще се включат и солистите на Русенската опера Нели Петкова и Теодор Петков. Диригент на хора на операта е Стелияна Димитрова - Хернани.

По думите на Красен Иванов репертоарът започва от епохата на Ренесанса, преминава през предкласиката и класиката и достига до наши дни.

"Специално за случая направих разработка - малка сюита, съставена от пет танца на композитора Михаел Преториус. Прибавих и лично неговата коледна песен - "Една роза разцъфтява". Тя е много известна в Западна Европа и с нея всъщност откриваме концертната програма. Останалото нека бъде изненада за онези, които ще посетят празничното събитие", казва Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари