Русенската опера отбелязва своя ден с "Травиата"

0
Представлението ще е на 30 ноември в Доходното здание
Представлението ще е на 30 ноември в Доходното здание Снимка: Държавна опера - Русе

Представлението ще е на 30 ноември в Доходното здание

С едно от най-любимите оперни заглавия – “Травиата” от Джузепе Верди, ще бъде отбелязан Денят на Русенската опера на 30 ноември (сряда) в Доходното здание. Това съобщиха от културния институт.

"Предстои ни спектакъл, украсен от блясъка на талантите на солисти, хористи, балетни артисти и инструменталисти, които успешно демонстрират артистичното богатство на русенския оперен театър", обясни пиарът на културния институт Диана Димитрова

По думите ѝ шедьовърът на италианския композитор означава много за русенци, защото с постановка на "Травиата" през 1949 година се ражда за богат и пълнокръвен живот Русенската опера.

В ролята на Виолета Валери публиката ще види и чуе сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще ѝ партнира тенорът Михаил Михайлов. Баритонът Добромир Момеков ще се превъплъти в образа на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.

Режисьор и сценограф е Марко Катена, диригент е Димитър Косев, а хормайстор - Стелияна Димитрова - Хернани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари