Русенска шивашка фирма подкрепи Мартин за абитуриентския му бал

5
Мартин живее само с майка си и средствата му са ограничени, но сега очаква бала си с нетърпение
Мартин живее само с майка си и средствата му са ограничени, но сега очаква бала си с нетърпение Видео: БНТ

Русенска шивашка фабрика за мъжко облекло се включва в кампанията „Купувам българско“ с жест към абитуриент с добър успех, който не може да си позволи да отдели достатъчно средства за бала си.

Целта е заедно да насърчим младите хора да предпочитат българските стоки.

Мартин Малчев завършва гимназията по електротехника и вече с нетърпение очаква абитуриентската си вечер. Казва, че има добър успех, информира БНТ.

Директорът на гимназията споделя за него, че е скромен ученик, който живее само с майка си. Екипът ни го избра за инициативата на една от шивашките фабрики в Русе, която реши така да се включи в кампанията „Купувам българско“.

„Моите възможности са малко по-ограничени и все още не съм си купил костюм. И съм доста щастлив, доволен и благодарен за което. Това че е българско, не значи, че е некачествено. То е като всеки останал артикул, това е наше производство и трябва да се обличаме, да носим тези неща“, каза Мартин Малчев.

Мартин споделя, че жестът ще му даде кураж да полага повече усилия в живота, вече си е намерил работа, а след година смята да учи висше образование.

Деан Манев е търговски директор на тази фабриката за мъжки облекла, която влезе в кампанията „Купувам българско” с този подарък. Той се надява повече младежи да включат в гардероба си български костюми, защото това не е облекло само за бала, а дреха, която може да отвори много врати.
„Българското производство е качествено. Това е цена и качество – задължително”, каза Деан Манев – търговски директор.

Той казва, че България е атрактивна за чуждите дизайнери – те предпочитат колекциите им да се шият у нас, защото фирмите имат модерна техника.

„В момента големите марки работят ишлемета, те си изсипват материалите при нас и ни плащат жълти стотинки. В момента има голям недостиг на кадри. Нуждаем се в момента от 200 души нови хора“, каза Манев.

До няколко години стандартът на живот в България ще се повиши и тази тенденция ще се промени, прогнозира Деан Манев. Тогава местните фирми трябва да са готови да излязат на световните пазари със собствени колекции. В тази фирма вече са разработили костюми с български шевици.

„Да качим на световния моден подиум нашата шевица, която има редица символики – на плодородие, на късмет, мъдрост. Да ги вплетем в съвременните облекла, сака, за да ги представим на света“, каза Манев.

Много българи, емигрирали в чужбина, търсят произведените в България облекла, обобщава още Деян Манев, и се надява този интерес да се запази.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари