Русенка остана без автомобила си, след като го репатрираха от булевард "Придунавски"

6
Жената първоначално изпаднала в шок, че автомобилът ѝ е откраднат, а впоследствие станало ясно, че е вдигнат от "паяк"
Жената първоначално изпаднала в шок, че автомобилът ѝ е откраднат, а впоследствие станало ясно, че е вдигнат от "паяк" Видео: Русе Медиа

Жената първоначално изпаднала в шок, че автомобилът ѝ е откраднат, а впоследствие станало ясно, че е вдигнат от "паяк"

Русенка е останала днес без автомобила си, след като той е бил вдигнат от „паяк“ на бул.“Придунавски“, съобщи Русе Медиа.

Жената е паркирала сутринта, а на обед, когато е отишла да вземе колата си, е установила липсата ѝ. Признава, че е спряла след знак, който указва, че паркирането е забранено, но под него няма знак, че нарушителите се вдигат от репатриращ автомобил. Всъщност такава табела съществува, но е обърната наопаки и няма как да бъде видяна от движещите се по еднопосочната улица.

Жената първоначално изпаднала в шок, че автомобилът ѝ е откраднат, а впоследствие станало ясно, че е репатриран на наказателния паркинг. Собственичката приема да бъде глобена, но не и да ѝ вдигат колата без предупреждение. „Първо, по никакъв начин нямаше как да разбера дали той е откраднат или вдигнат от репатриращ автомобил. Обадих се на 112, казаха ми да проверя на наказателния паркинг.Там беше с мотива, че има знак, който указва, че спиращите автомобили се репартират. Ето го знакът, вие ми кажете правилно ли е поставен и защо автомобилът ми беше вдигнат. За мен е неправилно. Прочетох наредбата за пътни знаци, те се поставят отдясно на платното за движение и са с лице. Тази улица е еднопосочна и той не трябва да бъде поставен в тази посока“, казва потърпевшата.

Във въпросния участък днес е започнала дейност по водния проект и е въведена временна организация на движението, съгласувана с общината и Пътна полиция. Работниците на място обясниха, че са се обадили на „паяка“, за да премести един стар автомобил, който от години стои неизползваем, а е пречел на изкопните работи и е имало опасност кофата на багера да го удари. Имало и други паркирани коли след забранителния знак, но те не са пречели. По думите на работниците собственикът на стария автомобил се е възмутил, че вдигат само неговата кола, и е подал сигнал на тел.112 за останалите. Така се е стигнало до вдигането и на автомобила на жената.

Русенката е подала жалба до общината и до ОП „Комунални дейности“, като е приложила снимка за неправилно поставения знак. Претенциите ѝ са, че колата ѝ е вдигната неправомерно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    19
    до 18
    Пише, пише. Сега, не мога да ти цитирам точно къде, но си пише че не е нужно да се репатрира автомобил, който не създава непосредствена опасност или затруднения на движението. То и за това я въведоха тази табела. Изобщо не говорим в случая, че е нарушител. Тя ще си плати за това.
  • 4
    18
    Русенец
    Пътен знак В28-„Забранено е паркирането“ - Никъде в закона не пише, че трябва да е придружен със знак за репатриране, че да си длъжен да го спазваш. Спазваш или плащаш.
  • 6
    17
    Русчуклия
    Дрисло, така ли се паркира, ма? Ти от кое село допълзя до града? Благодари се, че не са ти откъртили огледалата и чистачките, както би трябвало да направят!
  • 5
    16
    РепаТрак
    Само Синя и Зелена зони оправят многознайковците...
  • 22
    15
    Простакела отвсякъде...
    Нарушила знака, паркирала в забраненото и на всичкото отгоре нахална... И тази ще възпитава децата си на ред, дано не е учителка?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари