Русенка е сред номинираните за "Енолог на годината"

0
Мария Стоева е и най-младият участник в тазгодишната надпревара "Енолог на годината"
Мария Стоева е и най-младият участник в тазгодишната надпревара "Енолог на годината" Снимка: BGWine

Мария Стоева е и най-младият участник в тазгодишната надпревара "Енолог на годината"

Родена и израснала в семейство на оперни музиканти, в началото нищо не предвещава, че животът ще отведе Мария Стоева във франкофонския филиал на УХТ, а от там във Франция, където ще получи солидно образование в един от най-престижните винарски университети в света: IUVV “Jules Guyot”, град Дижон, където завършва с отличие и получава дипломи за агрономска правоспособност, за научно-изследователска дейност в областта на енологията и най-важната от всички - национална диплома за магистър-енолог.

Успоредно с това русенката няколко кампании и стажове в престижни френски изби в Бургундия, Бордо и Шабли. През 2014 година се завръща в България, където за кратко работи в областта на търговията с вино, но любовта й към винарството я връща обратно в производството и от 2015 до момента е енолог на Винарна Братанови, където с уникален усет и стил твори и създава както собствените вина на избата, така и тези на няколко други бранда.

През 2016 година тя става първият носител на наградата „Млад енолог на годината“, която Съюзът на енолозите в България връчва на обещаващи млади колеги. Съвсем логично, 4 години по-късно, устремена към следващото стъпало, попада сред номинираните за „Енолог на годината“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари