Русенец влиза в затвора за бой и заплахи срещу полицаи

0
Валентин Й. получи почти 2 години затвор за удар на униформен
Валентин Й. получи почти 2 години затвор за удар на униформен

Година и осем месеца затвор получи русенец за обиди, закани и посегателство над полицаи, съобщиха от прокуратурата, информира Dir.bg.

След постигнато споразумение съдът е призна за виновен Валентин Й. и го осъди на 1,8 години лишаване от свобода при строг режим за хулиганство, нанесени обиди, заплахи за убийство и леки телесни повреди над четирима полицейски служители.

През нощта на 5 октомври м.г. на тел. 112 постъпил сигнал от 52-годишен таксиметров шофьор от Русе. Той съобщил, че клиент, на когото е отказал извършването на превоз, го е ударил с юмрук в лицето.

На място бил изпратен полицейски екип. При опит да бъде задържан и отведен до служебния полицейски автомобил, 38-годишният Валентин Й. от Русе разкачил пагона на униформата на един от полицаите и извадил радиостанцията, закачена на униформата му.

Впоследствие и в полицейското управление мъжът продължил да буйства - нанесъл удар с глава в лицето на един от униформените, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – четиримата полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

Обвиняемият Валентин Й. се призна за виновен и е осъден за това, че  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като обиждал и се заканвал на четирима полицейски служители на смяна от Първо РУ - Русе.

Валентин Й. е признат за виновен и затова, че на същата дата по хулигански подбуди причинил леки телесни повреди на таксиметров шофьор и на полицейски служител.

Русенецът е признат за виновен и за закани за убийство на длъжностни лица - полицейски служители при и по повод изпълнението на службата им и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари