Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Русенци станаха първи в Републиканско първенство по вдигане от лег

1

На 01.06.2019г. се проведе Републиканско първенство по вдигане от лег край Варна (комплекс Трите Воденици, с.Долище).

Поради липсата на средства на федерацията по силов трибой, организаторите се принуждават да търсят по-евтини алтернативи от близки и приятели и затова мероприятието се състоя там, а не в зала където се предполага, че се провеждат такива състезания. Аз съм Владимир Петров на 22г. от гр.Русе от 6 години ходя на фитнес, но само от почти две години се занимавам със силов трибой след като Цанко Цанев успя да ме запали по този спорт след като ме забеляза в залата.

Той е на 33г. и се състезава от 3 години, но само на лежанка. Ние сме представители на Русе и спортен комплекс Три-Сет, където тренираме. Нямаме треньор или някой, който да ни наставлява и се готвим сами за състезания, като си помагаме един на друг в тренировъчен и личен план. Миналата година получихме подкрепа от небезизвестния Иван Тодоров, който е и собственик на залата. Той ни направи специална лежанка за трибой и също така привлече местни спонсори, които ни оказаха единична подкрепа във вид на хранителни добавки. 

За самото състезание - идват състезатели от всеки край на България за да премерят сили.

Първи излезе Цанко Цанев на вдигане от лег с екипировка в категория до 120кг за мъже при лично тегло от 110кг. Той направи първия си опит на 260кг, но не беше зачетен заради нарушаване на едно от правилата (движение на щангата надолу след избутване). За втория си опит той заяви 280кг, които направо не усети. Последният трети опит на щангата бяха поставени нечовешките 300кг., които след кратка борба успя да вдигне и закова първото място без никаква конкуренция. (за пояснение при вдигането от лег с екипировка - екипировката се състои от тениска, която е направена от твърда материя, която не се разтяга и помага за вдигането на повече килограми.)

След това излязох аз - Владимир Петров на вдигане от лег без екипировка в категория до 83кг за младежи до 23г с лично тегло от 81,2кг. Първия си опит направих на 155кг, където направих малка грешка - не изчаках команда за вдигане от главният съдия, но въпреки това опитът ми беше зачетен, заради крайният вот 2 към 1. На втория си опит тежестта, която заявих беше 160кг и заради грешката от първия си опит ме задържаха малко повече след спускането на щангата, но това не ми попречи да ги вдигна. За трети опит поисках 162.5кг, за които не ми останаха сили и не успях да вдигна.

(Автор: - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари