Русенец съди БТК за 2500 лева

0
Абонат на БТК ЕАД в Русе потърси обезщетение
Абонат на БТК ЕАД в Русе потърси обезщетение

Абонат на БТК ЕАД в Русе потърси 2500 лв. обезщетение за нежелани смс-и.

Районният съд обаче отхвърли иска на Б.Д.К., включително и платените 7,34 лв. за изпратените и получените съобщения от телекомуникационния оператор за участва в играта VIVA START без негово съгласие. Той трябва да плати 405 лв. разноски по делото и може да обжалва решението пред окръжния съд в крайдунавския град, пише Труд.

Магистратите са категорични, че Б.Д.К. не е представил доказателства за реално претърпени имуществени вреди и предизвикания му гняв и възмущение от поведението на служители на БТК. "Съдът постановява решението си върху установените обстоятелства по делото и на базата на категорични доказателства, а не по презумпции", пише в решението.

Човекът сключил м.г. двегодишен договор за абонаментен план “Трафик ънлимитед М+” с БТК. Той обаче отказал да получава маркетингова информация за продукти и услуги "на трети лица" със смс-и за игри и реклами. Въпреки отказа му, абонатът получил фактура да плати 7,34 лв. за участие. Жалбите до Комисията за защита на потребителите и до националния омбудсман не му помогнали да си възстанови парите.

Изхабените време и нерви да се разправя с телефонни оператори и да подава документи го принудили да заведе гражданско дело в съда. От БТК показали справка, че е изпращал кратки съобщения за играта VIVA START и дължи отчетените суми.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари