Русенец псува и обижда полицаи

9
Опитал да удари главичка на полицай
Опитал да удари главичка на полицай Снимка: Dunavmost

Във Второ РУ е образувано досъдебно производство във връзка с хулиганска проява на мъж, съпроводена с обиди и съпротива на полицейски служители. 

На 27 април около 02:30 часа, екипи на Второ РУ - Русе са били изпратени в района на жк „Тракция“ в Русе, откъдето е постъпил сигнал за възникнал скандал между граждани. В хода на изясняването на сигнала до полицейските служители се приближил мъж в нетрезво състояние, който започнал да се меси в разговорите и да дава напътствия на униформените. Установено било, че той е на 36 г. от Русе и нямал отношение към случилото се.

Когато полицаите приключили работата си, въпросният мъж се качил в такси отворил прозореца на колата и започнал да отправя спрямо полицаите обидни и нецензурни реплики. Било му разпоредено да слезе от превозното средство, но той не изпълнил разпореждането, а продължил да ги обижда. Полицаите го извели и той продължил да обижда, буйства, да рита и плюе. Мъжът е бил задържан и отведен с патрулка към районното управление.

При транспортирането му в служебния автомобил той се опитал да удари с глава един от полицаите, като продължавал да буйства и да се заканва. Докато изготвяли необходимите документи за задържането на мъжа във Второ РУ той продължил да се държи по същия начин.

Извършена му е била проверка с техническо средство за употреба на алкохол, която е дала резултат от 1.69 промила наличие в издишания въздух.

Случаят е документиран, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал.1 от НК. Работата по него продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари