Русенец осъди „Булсатком”

1
„Булсатком” ще заплати 490 лева за 2 повредени телевизора
„Булсатком” ще заплати 490 лева за 2 повредени телевизора

Русенец успя да осъди оператора „Булсатком” за повреда в два телевизора.

Районният съд определи сателитният оператор да заплати на Д.Р. 490 лева. Това е стойността на причинените имуществени вреди заради неизправност в уредите, чрез които „Булсатком” ЕАД е предоставило на русенеца достъп до услугите си. Към парите се добавя и законната лихва върху главницата, и 440 лева – разноски по делото, информира вестник "Бряг".

Русенецът твърди, че през ноември 2006 г. сключил с "Булсатком" ЕАД договор за електронни съобщителни услуги, прекратен на 7 юли 2015 г. На 20 юни миналата година, мъжът изключил от електрическата мрежа декодиращото устройство, чрез което кабелният оператор предавал цифров сигнал към телевизионния приемник. В момента, в който отново го включил, той чул силен, нетипичен шум и забелязал искрене от приемника, предоставен от „Булсатком”, което наложило прекъсване на ел. захранването към уреда.

След инцидента обаче, русенецът разбрал, че и двата му телевизора - "NEO" и LG не работят. От „Булсатком” изпратили представител на фирмата, който констатирал аварията и сменил декодерите. Въпреки обстойното изследване, не била посочена причина, довела до увреждане на устройствата.

Потърпевшият обаче отнесъл телевизорите си в специализиран сервиз, където служителите разбрали, че повредата се дължи на неизправно външно устройство, присъединено чрез SMART буксата на уредите. За ремонта на телевизор LG собственикът платил 305 лева. Твърди, че телевизорът "NEO" не би могъл да бъде поправен и оценява уреда на 150 лева. Освен посочените разходи, той  заплатил и 60 лева за диагностика на двата телевизора.

Решението на съда е, че именно дефектното външно устройство, свързано с телевизионния приемник, е довело до офазен контакт и токов удар, което повредило телевизорите. Счита, че най-вероятната причина за настъпилата авария е дефектирането на едно от декодиращите устройства на „Булсатком”.

Решението е да осъди дружеството да плати на мъжа 490 лв. за причинените вреди и 440 лв. разноски по делото. То подлежи на въззивно обжалване пред Русенския окръжен съд.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари