Русенец организира уникален турнир по електронни спортове

0
Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември в София
Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември в София

Game  Evolution е турнир по електронни спортове, с мащаб, какъвто не е правен никога в страната.

Един от организаторите е русенецът Венелин Кънчев. Game  Evolution е изцяло нова концепция, която цели да обедини огромен брой от т.нар. "традиционни" спортове с все по-популярните електронни спортове. Идеята е да се покаже на широката аудитория вълнуващ спектакъл, комбиниращ някои от най-забавните и популярни компютърни  игри и интересна колекция от спортове като уличен баскетбол, хип-хоп танци, американски  футбол и скейтборд. Акцент ще  бъдат и демонстрациите в сферата на екстремните спортове. 

Мероприятие от такъв тип бе направено преди повече от 10 години в Русе, припомни един от организаторите Венелин Кънчев. След това в Русенският университет бе направен клуб по електронни спортове със съдействието на тогавашният ректор проф. Христо Белоев, а проф.  Ангел Смрикаров дори става един от инициаторите за провеждане на този тип турнири в Канев център. 

Русе има традиция от близо 10 години. Затова и сега се очаква силно русенско участие в Game  Evolution.

Ще се съберат състезатели в шест игри. Основните четири са от най-известни в момента. Counter Strike-Global Offensive , една от най-популярните League of Legends  стратегическа игра, най-новата игра забавният 3D shooter Overwatch и нашумялата отново легендарна игра Warcraft III , по която имаше филм скоро.На отделна сцена ще върви играта, която се играе с виртуални магически карти - Hearthstone. И последната е FIFA - виртуален футбол, който се играе на Playstation.

Пред залата пък ще се развива реален спорт. БФБ ще монтира игрище за стрийт бол.  Ще се изгради зона за скейтборд. Ще има и демонстрации по американски футбол. Вътре в Арената ще има дансинг, където ще танцуват хип-хоп  и брейк танцьори, след които най-добрите в България.

Първото издание на Game Evolution ще се проведе в София в зала Арена Армеец. В трите дни на фестивала - 9,10 и 11 септември, се очакват над 15000 посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари