Русенец, облечен в рокля, плаши хората в Смолянско

24

Непознат мъж, облечен в рокля, притесни смолянчани.

От няколко дни в редакцията на Смолян БГ вести се обаждали притеснени жени и деца. Някои от учениците казват, че се страхуват от него и молят да се сигнализира полицията, защото им приличал на "магьосник и зомби".

Възрастните се обаждали с молба да се провери дали двуметровия мъж е опасен. Получени са също обаждания от младежи, които изпращат снимки на двуметровия мъж. Фотографирали го в Мадан и околните села.

По думите им в продължение на няколко дни той спял край гробището на с. Равнища. Кметът на населеното място Селвина Карагьозова потвърди разказа на младежите, пожелали анонимност. Тя разказа, че непознатия се появил в селото още през септември. Външният му вид и това, че спял до самите гробища изплашило много хората. "Най-вече майките се притесниха. Минаваха им мисли на хората, че може да е изнасилвач", допълни Карагьозова.

От няколко дни "мъжът в рокля" обикаля смолянските квартали Устово и Райково. Снимки на непознатия бързо обиколиха социалните мрежи и всяха смут сред смолянчани. Хората се питат един друг дали той е опасен.

Според коментарите последните две нощи спял край гробищата на "Беклийца". Мненията се мятат все в посоки като от филм на ужасите. Смятат го за вещер, некромант, изнасилвач, подпалвач и дори убиец. Някои мъже пък предлагат да се сформират нощни патрули в града и да пазят гробищата в града от непознатия.

Смолян БГ вести потърси информация от шефа на полицията в Смолян Николай Димов. Той съобщи, че получили сигнал за непознатия още през септември от притеснени хора от Мадан. Проверката показала, че това е български гражданин от РусеМъжът няма криминално досие, не е освидетелстван за психични заболявания.

"От тогава до сега не е нарушил нито един закон", категоричен е Димов. Той потвърди, че непознатия спи в колата си край гробищата, но това не е незаконно.

"Това, че е облечен в рокля и изглежда "различно" от общоприетите норми за родопчани, не ни дава право да го задържаме" каза още Димов.

Към днешна дата в полицията не са получавали нов сигнал свързан с непознатия гигант.

По-късно днес стана ясно, че всъщност не русенецът проявява агресия към околните, а те към него. Снощи мъжът без малко да бъде линчуван от местни младежи, които от месеци го тормозели, но инцидентът се разминал на косъм. Очевидци разказват, че непознатият се оказал съвсем нормален човек, а снимките с рокля били обработени с Фотошоп от местен жител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари