Русенец: Няма ли кой да спре оглушителния рев на моторите всяка вечер

11
"Ако това беше се случвало в Австрия или Германия, щяха да дойдат поне 4 патрулки. То не е като да си стоиш в храстите...", пише Петко Йорданов
"Ако това беше се случвало в Австрия или Германия, щяха да дойдат поне 4 патрулки. То не е като да си стоиш в храстите...", пише Петко Йорданов Снимка: iStock by Getty Images

Русенецът Петко Йорданов се възмущава от ежедневния тормоз на мотористите

Едва ли има човек в Русе, който поне веднъж седмично да не е събуден от мощен рев на моторист, преминаващ с мръсна газ под отворените прозорци. Абсолютната абдикация на полицията по този въпрос е очевидна. Защото не е нормално всяка нощ младежи да фучат безнаказано по кварталите и да събуждат всички. Сигнали се подават на 112, но реални действия няма. Нито реакция от органите, които биха могли да замерят шума и да видят, че децибелите от моторите надхвърлят многократно нормалните стойности. Да не говорим, че има и автомобили с "подобрения", чийто двигатели  "раздират" вътрешностите на минувачите със звуков резонанс. 

Темата многократно е обсъждана в социалните мрежи. Ето какво пише и Петко Йорданов във фейсбук групата "Русе":

"Петък, късно вечер и събота в малките часове и в момента - гонки по бул. Христо Ботев. Оглушителен рев на мощни машини в околните квартали. Вече е 00:33 ч. и продължава. Няма кой да ги спре. Лека нощ господа. Ако това беше се случвало в Австрия или Германия, щяха да дойдат поне 4 патрулки. То не е като да си стоиш в храстите...". 

От коментарите под публикацията, че със същия казус се сблъскват не само по бул. "Христо Ботев", но и по "Липник", в "Дружба" и центъра.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари