Отец Стефан: Мостът на Колю Фичето е съсипан от хора с дипломи, но без сърце

26
Бетонират всичко, което им попадне, защото на самите тях са им бетонирани сърцата и мозъците, заяви свещеникът
Бетонират всичко, което им попадне, защото на самите тях са им бетонирани сърцата и мозъците, заяви свещеникът Снимка: Фейсбук

Бетонират всичко, което им попадне, защото на самите тях са им бетонирани сърцата и мозъците, заяви свещеникът

"Мостът на Колю Фичето е съсипан от хора с дипломи", но без сърце, коментира отец Стефан Стефанов от Русе по темата за ремонта на моста на известния майстор в Бяла.

"Така е всичко в "нашата" държава - строителството, политиката, прокуратурата, адвокатурата, режисурата, абитуриентурата... Този уникален мост на самоукия уста Колю Фичето е съсипан от хора с дипломи, но без сърце и мозък.

Европа, разрушена от войната, бе възстановена така, че не се различава кое е от XVI век, кое е ново.

А ние продължаваме да изливаме бетон, бетон, бетон! Архитекти, техници, строители знаят само бетон.

Бетонират всичко, което им попадне, защото на самите тях са им бетонирани сърцата и мозъците. Бетонираха русенския кей, но защо и моста на уста Колю Фичето?! Уста означава майстор. Днешните нямат сърце и мозък, имат само ненаситни уста", написа във Фейсбук отец Стефан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    18
    Сметало до 13
    Няма да влизам в квалификации кой-какво мислене има. Безмислено е и до някъде срамно. Съвсем на друго място е заровено кучето. Като имаш бюджет от 200 000 лева /съвсем примерно/, значи имаш 200 000 лева. Ама за реставрация извършена с оригиналните технологии ти трябват 2 милиона. И настъпва дилема - дали да оставим моста да се срути или все пак, с парите които имаме, да спасим част от него изливайки бетонна основа.
  • 3
    17
    ++++++
    Отчето да наръси и кабинета на градския секс маниак и Фейсбук Отчетник. Абе кабинета на Лийббвийчето, и понастоящем селски жител.
  • 4
    16
    Дядо Попе
    ПРЕКАДИ И НАРЪСИ СЪС СВЕТЕНА ВОДА РУСЕНСКИЯ СЪД,ПРОКУРАТУРА,ПОЛИЦИЯ,НАП И МИТНИЦИ.МОЖЕ И НЯКОЙ БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ.ИМАТ НУЖДА. РОГАТИЯ ТАНЦУВА ПО ЦЕНТЪРА И ПО ИНСТИТУЦИИТЕ НА НАШИЯТ ГРАД
  • 3
    15
    Дядо Попе
    Оди прекади община Русе,Кмета,Областния и Общ.Съвет Русе.Прекади и омбудсмана.Наръси ги със светена вода и ще зацвърчи.Ще се размирише на сяра,демек на развалени яйца. С кой ли хоро са играли и на маса стояли ако се размирише на сяра и зловония разни...?
  • 7
    14
    Георги
    Това на снимката всъщност не е част от оригиналния мост на майстор Кольо Фичето. Поради наводнение през 1897 част от моста е унищожена. Възстоневена е през 1922 - 23 год. със стоманобетонни опори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари