Защо бетонираха моста на Колю Фичето в Бяла?

4
Съоръжението е наричано архитектурно бижу
Съоръжението е наричано архитектурно бижу Видео: NOVA

Съоръжението е наричано архитектурно бижу

Ремонтът на емблематичният Беленски мост на Колю Фичето над река Янтра предизвика полемика през изминалата седмица. Причината - бетонирането на част от основите на съоръжение, което според местни хора и специалисти е грозно, неестетично, че дори и опасно за конструкцията. Изпълнителите на мащабният проект и общината отхвърлиха обвинения, и критики, предава NOVA.

Мостът на Колю Фичето в град Бяла е наричан архитектурно бижу. В началото на годината започна неговият ремонт. Самият мост е построен за две години, а сагата по неговата реконструкция продължава 6 години. Очакванията на всички е догодина през май месец да бъде завършен. Но полемиката, която се завъртя в публичното пространство е с тези основи, които са бетонирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Русенец
    Що за антибългарска и комплексирана гнида трябва да си, че да напишеш нещо подобно? Природата е отнесла и опустошила доста по-големи градежи, на доста по-иконимически напреднали нации. В САЩ всяка година торнадота правят на трески хиляди къщи, вече столетие, а решението, което икономическият гигант намери е, къщите да се строят от дъски и фазер, че да не са големи финансовите загуби и лесно да се построят наново.
  • -20
    5
    бах ти глупаците
    Мостът на прехваления самоук майстор е издържал....ххахаха цели 30 години и ..Янтра го е отнесла .Все пак го е построил почти за без пари в сравнение на завършилите архитектура и искали 3 пъти повече пари западни архитекти.Сигурно,ако не го беше строил Колю Фичето,моста и досега щеше да си е в първоначалния вид.Все пак мостовете на римляните и на западняците построени преди хиляди и стотици години все още си стоят.И то построени на не някаква бара като Янтра.Но пуста и българска комплексарщина ...Бах та и в шедьовъра,дето не е издържал и 30 години.
  • 10
    4
    Хан Крум
    Щото искат да ги бетонираш и да ги хвърлиш от моста в реката!
  • 25
    3
    Цtttyy
    Трагични!
  • -20
    2
    За да е
    Здрав
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари