Русенец лови сомове с чудовищни размери!

1

В язовир "Тича" живеят сомове с чудовищни размери! Поредното доказателство е уловът на русенски рибар преди няколко дни, научи "България Днес".

Аз ще изям този сом, казва Георги Йорданов, след като успява да улови екземпляр, чиято дължина се доближавала до неговата височина. Сомът е дълъг 140 сантиметра, а теглото му е над 12 килограма. По време на риболова той успял да хване друг екземпляр, който бил дълъг 110 сантиметра и тежал 7 килограма. Богатият му улов се допълнил от още 9 риби по 4-5 килограма.

"Това е най-големият сом, който някога съм хващал, а от доста години съм запален риболовец. За пръв път ми се случи да отида на язовир и късметът беше на моя страна. За някои от рибите ми трябваха доста усилия, за да мога да ги извадя", разказа Георги, който признава, че обича да ходи за риба в компанията на приятелката си Пепи.

Русенецът има и по-малки улови.

Младият рибар, който от детските си години е с въдица в ръка, признава, че е амбициран да хване още по-голям сом, като смята, че това може да се случи отново на язовир "Тича".

Сред въдичарите водоемът е

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари