Русенец е първият трансплантиран участник в Дунав Ултра

2
Колоезденето на Димитър Михайлов е с кауза за популяризиране на донорството в различните му форми
Колоезденето на Димитър Михайлов е с кауза за популяризиране на донорството в различните му форми Снимка: Димитър Михайлов, Фейсбук

Това е учителят по физическо възпитание Димитър Михайлов

33-годишният учител по физическо възпитание от Русе Димитър Михайлов вчера стартира своето участие в Дунав Ултра от село Куделин, община Брегово и вече напредва по трасето, съобщават организаторите на инициативата. Целта му е да измине маршрута на велосипед, в рамките на 48 часа.

Митко е продължил колоезденето в участъка гр. Гулянци - гр. Никопол, като благодарение на неговия съпорт автомобил е напреднал в малките часове на нощта преди да спре за възстановяване.

Колоезденето на Михайлов по веломаршрут N1 в страната е с кауза за популяризиране на донорството в различните му форми. През 2013 г. лекари диагностицират Димитър с остра левкемия и броени дни живот. Трансплантация на стволови клетки и 94 хапчета на ден правят така, че в момента той да е жив и да напредва по маршрута.

Днес неговото предизвикателство с кауза продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари