Русенец: Ако жена ми ражда, трябва да я нося до АГ-то на ръце!

0

Читател на Dunavmost.bg се свърза с редакцията, за да алармира за абсурдна ситуация, в която е попаднал преди няколко дни.

Д. С. се оплака, че УМБАЛ - Русе е заобградена от множество бариери, които обаче са нонстоп спуснати или пък пропускат само служебни автомобили. Оказва се, че да се стигне до сградата на ТЕЛК или до АГ комплекса с кола, е задача с повишена трудност.

Публикуваме разказа на възмутения гражданин:

"Имам болна майка, която наскоро претърпя тежка онкологична операция. В момента е на последващо лечение.

Скоро ни се наложи да отидем до сградата на ТЕЛК. Майка ми е трудно подвижна, не може да върви пеша и е наложително да я транспортираме с кола.

Това обаче се оказа невероятен проблем. Отвсякъде ни посрещат бариери, през които няма как да минем... На снимките по-горе се виждат три от тях, които не се вдигат за посетители на болницата. На едната има табела с указана такса за престой и кабинка, в която обаче няма никой... Всъщност оттам могат да влизат само лекари с карти.

След известно лутане разбрахме, че трябва да преминем през четвърта бариера - тази до Хирургичния блок. Оттам  - да заобиколим зад спешното отделение и да преминем през един доста дълъг обходен маршрут /където трудно се ориентирахме/ докато излезем близо до ТЕЛК-а, съответно и до АГ-то.

Мисля, че това не е нормално. Точно тези две сгради са места, които хората /инвалиди и родилки/ няма как да посетят, припкайки...

Искам да попитам, ако жена ми ражда и е с контракции, на ръце ли трябва да я занеса до Родилното?!?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари