Русе влезе в зелената зона по заболеваемост от COVID-19

0
Това сочи справка на Регионалната здравна инспекция
Това сочи справка на Регионалната здравна инспекция Снимка: Dunavmost

Област Русе влезе изцяло в зелената зона по заболеваемост от COVID-19

Това сочи справка на Регионалната здравна инспекция. Данните са както на база седмичен ръст, така и на 14-дневна заболеваемост. Положителната тенденция за спад сред новозаразените е трайна. Към вчерашна дата стойността на индикатора на база 14-дневна заболеваемост е вече 13.5, като за сравнение показателят през изминалата седмица беше 23.7.

За изминалата седмица са регистрирани 11 нови случая на коронавирусна инфекция, което с осем по-малко от предходната. Оздравелите между 21-и и 27-и юни са 34-ма. През изминалата седмица няма и починали. Всъщност днес за десети пореден ден няма смъртен случаи на заразен от коронавирус.

В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 14247, като активните случаи са 87. Броят на излекуваните достигна 13257, а починалите станаха 903-ма на възраст между 26 и 98 години.

Що се касае до процеса по имунизация срещу COVID-19 в област Русе, към момента са извършени 45076 имунизации, като повторна доза са получили 20860 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последната седмица са извършени 1997 имунизации, като получилите първа игла от някои от препаратите са с над 1182-ма.

През делничните дни на настоящата седмица от 08.00 до 15.00 часа е осигурен „зелен коридор“ за ваксинация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Не е необходимо предварително записване на час. В пункта разполагат както с и РНК, така и с векторни ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Болница. Докторът сяда до леглото на пациента.
- Е, всичко е готово за операцията. Каква упойка предпочитате - по-скъпичка или по-евтина?
- По-евтина, докторе. - отговаря без колебание пациентът.
Докторът се прокашля и започва:
- Аз съм Сънчо, ида от горица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук