Русе ще има женски отбор по футбол

4
След 32 години „Дунав“ отново ще участва в държавното първенство по футбол за жени
След 32 години „Дунав“ отново ще участва в държавното първенство по футбол за жени Снимка: ФК Дунав

След 32 години „Дунав“ отново ще участва в държавното първенство по футбол за жени.

Женското направление към детско-юношеската школа на „Драконите“ ще се включи в държавното първенство по футбол за жени през сезон 2019/2020 година.

Треньорът на русенки Огнян Цветанов и неговите момичета ще се изправят срещу отбора на „Пълдин“ Пловдив в първия кръг, а срещата ще се играе на изкуствения терен на комплекс „Дунав“, събота 07 септември от 10.30 часа.

„Изключително съм щастлив и горд, че Русе ще има отново женски отбор по футбол“ – заяви Огнян Цветанов, като за последно това се е случило през 1987 година.

Много интересен факт е, че „ДунавРусе взема участие в първата официална среща на клубно ниво в историята на женския футбол в България през месец април 1981 година. Тогава съперник на русенки е отборът на „Академик“ София. Двубоят се играе на стадион „Академик“ в столицата, пред повече от 10 000 души, а домакините в този мач побеждават с 1:0.

Въпреки, че първенството е за жени, отборът на „Дунав“ ще разчита предимно на девойки на възраст между 15 и 18 години. Целта е да задържим талантливите русенки в града, да защитават цветовоте на „Драконите“, вместо да си търсят късмета в други отбори. Тимът ще е представен 80 % от момичета минали през школата на „Дунав“, като ще има и няколко девойки от други градове.

„Никой не очаква чудеса от децата през първия сезон, но се надяваме за бъдеще тимът да се утвърди сред водещите отбори в женското първенство по футбол. Желая да изкажа и специални благодарности на клубния президент д-р Симеонов, без чиято подкрепа този проект нямаше да се осъществи“ – допълни Цветанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари