Русе се връща към нормалния си ритъм на живот

0
Какво е положението в областта към момента - пътища, бедстващи хора, проблеми с тока и други
Какво е положението в областта към момента - пътища, бедстващи хора, проблеми с тока и други Снимка: Snimka.bg

Обстановката в Русенска област е нормализирана, няма премръзнали и бедстващи, съобщи областният управител на доц. Стефко Бурджиев, цитиран от TVN.

Всички пътища в Русенско са отворени за движение с изключение на Обретеник - Ценово и на Русе - Кубрат, който е непроходим извън територията на областта.

Това съобщи областният управител на Русе доц. Стефко Бурджиев. По думите му, очаква се движението по двата пътя да бъде възстановено до няколко часа.

Пътят Русе - Бяла е отворен за всички превозни средства, направленията Русе - Разград и Бяла - Попово – за автомобили до 12 тона, а Русе-Силистра – до 3,5 тона. Общо 87 снегопочистващи машини работят в региона, като разширяват пътищата.

Заради проблем с далекопровод без електричество към момента са три села в община Бяла. Ток продължава да няма частично и в село Хотанца, община Русе. Очаква се до няколко часа авариите да бъдат отстранени.

Бурджиев заяви, че във всички населени места има вода. Високопроходима машина „Четири сезона“ на противопожарната служба в Русе е изпратена да подпомогне екипи, отстраняващи авария на водопровод, който захранва градовете Разград и Попово.

От Гранична полиция информираха, че обстановката на ГКПП „Дунав мост“ е спокойна. Съоръжението е почистено, като трафикът е слаб.

Заради минусовите температури в приюта „Добрият самарянин“ са подслонени 80 бездомни, въпреки че социалното заведение е с капацитет 60 места. От Спешна помощ съобщиха, че не са постъпвали сигнали за премръзнали хора по улиците.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари