Русе се прощава с Ваньо Танов утре от 11 часа в Доходното здание

0
Близки на Ваньо Танов съобщиха, че на 2 март ще е поклонението в Русе
Близки на Ваньо Танов съобщиха, че на 2 март ще е поклонението в Русе Снимка: Булфото

Поклонението пред Ваньо Танов ще е утре от 11 часа в Доходното здание, съобщиха днес негови близки, цитирани от вестник "Бряг".

Както вече съобщихме, директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов е починал внезапно вчера сутринта. Според непотвърдена информация, 58-годишният началник на митниците се е почувствал зле рано сутринта. По спешност е бил откаран в столична болница, но състоянието му рязко се е влошило и починал в линейката. Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР.

Вчера русенските полицаи си спомниха за Танов като за невероятен професионалист, успял да нанесе редица удари на престъпността в града ни. Под негово ръководство са разкрити няколко жестоки убийства в края на 90-те години. „Ваньо Танов беше невероятен професионалист. Той беше вече началник на полицията в Русе, а аз бях обикновен оперативен работник”, разказва сегашният директор на ОДМВР – Русе комисар Теодор Атанасов. Освен като отличен професионалист, Танов беше изключително човечен, добави Атанасов.

"Танов беше изключителен професионалист, с много богат житейски опит, научил съм от него много неща. Това, че е бивш полицай, му помагаше много и начело на Агенция Митници", коментира шефът на Русенската митница Венцислав Халаджов.

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 година в гр. Монтана. Завършва Математическа гимназия в Русе и се дипломира през 1981 година като инженер във ВИММЕСС (сегашния Русенски университет).

През 1995 г. Ваньо Танов става началник на Второ РПУ - Русе, което постига най-добрите резултати в България. За тези постижения Танов предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция" в РДВР - Русе. Лично води разследването на пет убийства през 1998 и 1999 г. в Русе. Танов е награден с лично оръжие и отново предсрочно е повишен в подполковник. Само година по-късно той предсрочно е повишен в полковник. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР - Русе. Отличен е с Почетен знак (І, ІІ и ІІІ степен), медал „120 години МВР" и почетно отличие „За доблест и заслуга". С указ на президента през 2004 година е удостоен със званието "генерал-майор" от МВР.

От 2005 г. до 2007 г. Ваньо Танов е директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Специализира в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

От 6 август 2009 г. до 22 август 2013 г. Ваньо Танов е директор на Агенция „Митници". За втори път оглавява Агенция „Митници" на 13 август 2014 г. Женен е, с двама сина.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари