Кадри от поклонението на Ваньо Танов

5

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Русе, за да изпрати директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в последния му път, предаде  БГНЕС.

Поклонението бе направено в Русе, във фоайето на Доходното здание, по желание на семейството. Ваньо Танов живя и работи в системата на МВР в крайдунавския град в продължение на 20 години.

За да се сбогуват с него, пристигнаха още финансовият министър Владислав Горанов, председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, главният секретар на МВР, както и новоназначеният директор на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова, която бе заместник на Танов.

Слова над ковчега, в който бе поставена и генералската му фуражка, произнесоха кметът на Русе, Розалия Димитрова, Владислав Горанов и Бойко Борисов, който не можа да сдържи сълзите си. Всички те припомниха, че Танов бе мъж на честта и обещаха да продължат делото му.

По предложение на Владислав Горанов по-рано днес правителството удостои посмъртно Ваньо Танов с Орден за граждански заслуги. Горанов сподели, че днес е трябвало да се срещнат с Танов по работа, но смъртта ги е изпреварила.

„Планирахме как по-добре и по-усърдно да работим за държавата – нещо, което Танов е правил целия си живот. Болезненото му чувство за справедливост го гнетеше и вероятно това е една от причините за болестите - вдигаше кръвно, ядосваше се на всички несправедливости, с които се сблъскваме в ежедневната ни работа. Нямаше време и да боледува. Не искаше дори да губи миг, за да се занимава със себе си, със своето здраве. Предпочиташе да работи. Няма незаменими хора, но работата ми с Ваньо Танов го превръща в неповторим пример и вътре го заявих пред тленните му останки, и днес ще го кажа. В името на неговата памет ще продължим всичко, за което той се бореше – за справедливост, за върховенство на закона и за държавата. За да може неговите деца и неговите внуци да се гордеят с генерал Танов“, заяви Горанов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари