Русе се превърна в призрачен град

17

Всички се гордеем с историята и красотата на Русе.

Русе беше вратата към Европа и всичко е започнало от тук. Но сега положението не е толкова розово, защото Малката Виена се превърна в призрачен град.

В Русе по официална статистика има над 70 000 пенсионери, а децата прогресивно намаляват. Младите хора напускат родното си място. Причините може би са много, като липса на достатъчно перспектива за добър живот, добре платена работа, чист въздух, добро образование и т.н.

Условията за бизнес в град, където няма млади и платежоспособни хора не е особено перспективен. И това все повече се забелязва в сферата на търговията. 

Ако се разходите по улица "Александровска" няма как да не забележите, че 7 магазина един до друг са спуснали кепенци. Единственото, което процъфтява е хазартният бизнес, който дава измамна надежда на все по-бедните русенци. 

Не е тайна за никого, че средната заплата в частния сектор не надвишава 600 лева, а най-печелившия бизнес е да си частен съдебен изпълнител.

Съвсем скоро в Русе ще останат само хора на държавна хранилка, но няма да има на кой да промиват мозъка, че имало инвестиции, нямало безработица и как всичко цъфти и върже.

Лека вечер на всички и дано утрото е по-мъдро от вечерта!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари