Русе се превърна в град на осакатените дървета

0

Русе все повече се превръща в град на обезобразените дървета.

Началото на загрозяването беше поставено през пролетта, когато започна изрязването на всички или почти всички клони на големи дървета в дунавския град, който е с претенциите да е най-европейският в България, пише Топ Новини.

Жертви на погрешната практика има по улица „Баба Тонка“, по бул. „Фердинанд“, по ул. „Борисова“, по бул. „Цар Освободител“ и др., както и на места извън града, но в рамките на общината.

Грозно орязяни са дърветата непосредсвено след гробищния парк „Басарбово“, по посока на едноименното село, както и тези след него. Там е унищожен красивият шпалир от дървета по пътя за Иваново, който през пролетта и лятото се превръщаше в прекрасен зелен тунел. От него са отсечени и цели дървета. На оцелелите от сечта по най-високите им части са пощадени жалки останки от преди красивите корони.

В същото време на други места по пътищата кални наноси, храсти и трева ги превземат, но за решаване на този проблем не се предприемат никакви мерки. Последният проблем е характерен не само за община Русе, но и за цялата област.

По градските пътни артерии пък, където минава контактната мрежа за тролеите, се премахват клоните не само от сраната на улицата, от която е тя, но и от другата, като там пораженията са дори по-тежки. Пример за това е бул. „Цар Освободител“.

По ул. „Борисова“ например наскоро бяха отсечени дървета на десетки години, които видимо не бяха изсъхнали. На мястото им бяха посадени хилави фиданки, много от които изобщо не се хванаха.

На нито едно от осакатените дървета местата на отрязаните клони не са нито варосани, нито боядисани, за да бъдат предпазени от гниене и паразити. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари