Русе се поклони пред паметта на Антон Петров, останал завинаги на 26 години

3
Неизменно до майката на Антон са колегите на сина ѝ от бившата 68-а бригада „Специални сили“
Неизменно до майката на Антон са колегите на сина ѝ от бившата 68-а бригада „Специални сили“

Неизменно до майката на Антон са колегите на сина ѝ от бившата 68-а бригада „Специални сили“

Днес се навършват 19 години от атентата в база „Индия“ в Кербала. На този ден през 2003 година при самоубийствено нападение с камион бомба загинаха петима български военнослужещи, предава Русе Медиа. Атентатът отне живота на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Свилен Киров и на русенеца офицерски кандидат Антон Петров.

В Русе близки, приятели и колеги се събраха на гроба на Антон Петров, който остана завинаги на 26 години. В негова памет всяка година майка му Иванка Петрова връчва стипендия на изявен ученик от Гимназията по корабостроене, чийто възпитаник е покойният ѝ син. Неизменно до семейството са и колегите на Антон от бившата 68-а бригада „Специални сили“, сега част от Съвместното командване на специалните операции.

„Аз съм им безкрайно благодарна, че се организират момчетата и на този ден сме си дали дума, че докато сме на крака и можем, ще бъдем тук пред паметната му плоча“, сподели Иванка Петрова.

Кметът Пенчо Милков, който също положи цветя на гроба на Антон Петров, призова всеки един да потърси своето измерение на патриотизма. „Четейки думите на Антон в неговия дневник, ние виждаме смисъла на един живот на един млад човек. И това не е смисълът просто да бъдеш войник или да дадеш живота си. Всеки един намира своя път на патриотизма“, каза кметът.

Съболезнователни адреси бяха поднесени от министъра на отбраната, и от военното командване, а след венците и цветята приятелите на Антон запалиха свещички и по една цигара в негова памет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Spermaman
    Аре да си го набиеш в калната дупка тоя патриотизъм кметее! Убиецът е заминал за керб-АЛЛА да убива хора които не познава и нищо не са му направили лично, и то за пари. Долна утайка и утрепка. Браво на терориста, който наистина е защитавал родината си!
  • 2
    10
    Дъртия военен
    Да ви кажа, тия хлапета нямаха представа какви са рисковете. Виждаха тук-там някой завърнал се от мисия с шепа долари от командировачни и си мислеха, че отиват на курорт. На 25 години си надъхан и си мислиш, че света е в краката ти. Е, не е. Тия глупотевини за патриотизма ги оставете. За пари ставаше дума. Там гарсониерка да си купиш, семейство да направиш и т.н. Жалко за момчето, но ви гарантирам, че никой не го е карал насила! Връзки се търсиха, че да отидеш на мисия.
  • 4
    9
    онзи
    Виждаме в последните 33 г ,как се изопачава Истината . Доброто става лошо ,лошото - добро. Ако това момче беше наборен войник да му се отдава почит .Но той е бил наемник - с всичките плюсове и минуси на това . Най големият минус е ,че залагаш живота си. Направил е осъзнат избор . Не е ,като наборен войник да няма такъв . И защо загина ? Какво спечели държавата ни от това ,че умряха там няколко българи ? НИЩО ! Кръгла нула ! Даже една цистерна петрол не спечели ,Напротив ,даже иракският дълг опростихме. Жалко само за родителите на тези момчета !
  • 6
    8
    Ъъъъъ
    "Всеки един намира своя път на патриотизма" ?! Патриотизъм? Кербала? Спрете се. Само отвращавате хората допълнително.
  • 7
    7
    Злобен завистник до 5
    Аре да не му правят панахиди на гастербайтера с МОИ ПАРИ! Не е изкарал една стотинка през живота си, лапал е МОИТЕ ПАРИ и 19 години след това продължават да се харчат МОИТЕ ПАРИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари