Русе пред реална заплаха да остане без футболен тим на всички нива

6
Кулеманс: „Дунав“ е миниран отвсякъде благодарение на бившия си „благодетел“ д-р Симеон Симеонов. Най-жалкото е, че никой в този град все още не намира сили да му потърси отговорност“
Кулеманс: „Дунав“ е миниран отвсякъде благодарение на бившия си „благодетел“ д-р Симеон Симеонов. Най-жалкото е, че никой в този град все още не намира сили да му потърси отговорност“ Снимка: в. "Утро"

Съществуването на представителен отбор с марка „Дунав“ е поставено на карта. Подводните камъни са толкова много, че казусът влиза във взе по-голяма безизходица

„Дунав“ е миниран отвсякъде благодарение на бившия си „благодетел“ д-р Симеон Симеонов. Най-жалкото е, че никой в този град все още не намира сили да му потърси отговорност“, заяви пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.

Той проведе вчера над 20 разговора с централата на БФС, включително и с изпълнителния директор Борислав Попов. Основната му задача бе да намери път към участие на отбора в Трета лига. Така ще се запази най-важното - тимовете от школата с присъствие в елитните дивизии. При всеки друг вариант, особено покрай абдикацията на мъжкия състав като член на Втора лига, юношеските формации ще отидат на кино и талантливите им футболисти ще преминат даром в други клубове. Казано с други думи, футбол в Русе няма да има и базата в „Здравец“ ще остане за украшение.

Една от възможностите клубът да е с все пак с отбор в Трета лига лежи върху лиценза на „Дунав 2010“ като редовен член на БФС с право на глас при конгресни форуми. Това сдружение с нестопанска цел обаче записало в договор с новите и несъстоятели се собственици, че няма право да връща марката в играта. Ако го направи, трябвало да плати солидна неустойка.

В същото време, ако бъде регистриран съвсем нов клуб, каквато подготовка върви, БФС няма да го забележи и вземе под внимание заради липсата на достатъчно време по узаконяването му. А първенството в Трета лига започва на 10 август.

При варианта новият клуб да стане факт един ден, представителният отбор трябва да започне от абсолютното дъно - с мачове по селата в Четвърта лига. В такъв случай обаче юношеските тимове ще загубят статута си на участници в елитните лиги.

Великият комбинатор Остап Бендер казва: „Без документ вие не съществувате. За бюрокрацията документът е всичко“.

И на документи, и на практика „Дунав“ сега май не съществува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари