Русе празнува 3 март пред Паметника на Свободата, без шествие и военна техника

0
Тържествени маршове ще огласят площада
Тържествени маршове ще огласят площада

Тържествени маршове ще огласят площада

Русе ще отбележи националния празник 3 март и 143 години от Освобождението на България с тържествена церемония пред Паметника на Свободата. Събитието ще започне от 11 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки, съобщиха организаторите от общината.

По тази причина няма да го има миналогодишното голямо шествие с два лъча и огромно национално знаме, нито парада на военна техника пред Съдебната палата. През 2020-а те предизвикаха огромна емоция сред русенци и събраха на площада стотици.

Слово за празника ще произнесе изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов., а Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия ще отслужат благодарствен молебен за извоюваната свобода. В чест на празника ще бъде строена почетна рота от Русенския гарнизон, а Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще свири тържествени маршове. Водещи ще бъдат актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Евгения Явашева и Венцислав Петков.

По традиция тържествената церемония ще завърши с полагане на венци и цветя, като представителите на институции, обществени организации и политически партии следва предварително да заявят желанието си на имейл [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук