Русе почита паметта на Патриарх Неофит с траурния “Реквием” на Верди

0
Заупокойната меса ще бъде изпълнена без публика, а записът ще бъде публикуван идните дни в информационните канали на фестивала и Община Русе
Заупокойната меса ще бъде изпълнена без публика, а записът ще бъде публикуван идните дни в информационните канали на фестивала и Община Русе Снимка: Община Русе

Заупокойната меса ще бъде изпълнена без публика, а записът ще бъде публикуван идните дни в информационните канали на фестивала и Община Русе

Тази вечер в Голямата зала на Доходното здание ще бъде изпълнен “Реквием” на Джузепе Верди, съобщиха от Община Русе. С траурното произведение Русе ще отдаде почит пред паметта на Негово Светейшество Патриарх Неофит, който приключи земния си път на 13 март.

В съответствие с обявения двудневен траур по повод кончината на главата на Българската православна църква “Реквием” ще бъде изпълнен без публика, под диригентството на маестро Емил Табаков.

Дядо Неофит, както русенци с любов наричат Светейшия български патриарх, бе дълбоко свързан с местната епархия в дългогодишната си служба като Русенски митрополит.

Заупокойната творба на Верди бе сред любимите на духовния водач, който беше известен и като ценител на класическата музика. Тя ще бъде изпълнена от солистката на Софийската опера и балет Радостина Николаева, заедно с Деян Вачков /бас/, Милен Божков /тенор/ и Виолета Радомирска /мецосопран/. В продукцията ще се включат Фестивалният хор и Фестивалният оркестър на МФ “Мартенски музикални дни”, с участието на настоящи и бивши възпитаници на НУИ „Проф. В. Стоянов“ от 18 страни на 4 континента.

Записът на траурния “Реквием” ще бъде публикуван идните дни на информационните канали на фестивала и Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    4
    daskal
    Направо е идиотско!
  • 4
    3

    Има хора от София, бивши русенци, които са си купили специално билети освен за откриване на ММД, също и за път София -Русе, а те какво да правят? Малко е безотговорна работата.
  • -3
    2
    Ау
    С две думи- нищо не почита Русе
  • 6
    1

    А закупените билети, които не са евтини, с каква съдба ще са ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари