Русе отбелязва 150 години от гибелта на Васил Левски на 18 февруари

2
Поклонението ще започне в 11:00 часа пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците
Поклонението ще започне в 11:00 часа пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците Снимка: Facebook

Поклонението ще започне в 11:00 часа пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците

Община Русе и Областната администрация ще отбележат заедно 150 години от обесването на Васил Левски. Тази година церемонията по полагане на венци и цветя пред паметника на националния герой в Парка на възрожденците ще бъде на 18 февруари. Поклонението ще започне в 11:00 часа.

В събитието ще се включат Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, почетен караул от Национално дружество „Традиция“ – Регионален клон „Ангел Кънчев“ и приемане на почетен караул от русенския гарнизон и 13-и гвардейски младежки отряд, както и възпитаници на Общинския детски център за култура и изкуство.

Желаещите да положат венец могат да го заявят писмено на имейл [email protected].

Припомняме, че датата за отбелязване на трагичното събитие бе променена през януари след единодушно гласуване на Обществения съвет по култура. Членовете на съвета решиха паметната годишнина да се отбелязва на 18 февруари, както бе възприето в други български градове, включително и в родния на Васил Левски - Карлово.

Разминаването се дължи на разликата в броенето на дните при преминаването от Юлианския към Григорианския календар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари