Русе - най-красивият град в България!

11
Уникалната архитектура на Русе го превръща в „Малката Виена“
Уникалната архитектура на Русе го превръща в „Малката Виена“ Видео: inlife.bg

Русе е един от най-красивите градове в България, често е наричан „Малката Виена“, заради многобройните сгради-паметници на културата, в чиято архитектура са застъпени стиловите необарок, модерн, неокласицизъм и сецесион. 

Централната част на града се обуславя от архитектурата от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Русе е град с неповторима атмосфера и излъчване, показа inlife.bg.

Една от най-красивите сгради е тази на Драматичния театър – известна, като Доходното здание, проектирана от виенския архитект Паул Бланк. Доходното здание е паметник на културата и е един от символите на града наред с Паметника на Свободата. Сградата на днешния исторически музей също е много впечатляваща.

Пространството пред нея е оформено като просторен правоъгълен площад с много шадравани и красив парк. Главната улица на града е „Александровска“. По нея всички сгради са не само забележителни в архитектурно отношение, но са грижливо поддържани и изцяло възстановени. Русе е един от онези градове, които завинаги остават в сърцето на всеки, който е имал шанса да ги посети.

Те те карат да искаш отново и отново да се връщаш в тях.

Източник: inlife.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари