Русе и Търново спорят за името на магистралата

0
Търновци имат странно предложение за името на аутобана до Русе
Търновци имат странно предложение за името на аутобана до Русе

Русенецът Радослав Христов настоява с отворено писмо новата магистрала Русе - Търново да се нарича "Дунав".

В отговор на това предложение пък великотърновци са изпратили писмо до агенция „Пътна инфраструктура” аутобанът да се нарича „Царски“, пише БорБа.

Междувременно юристи от Горна Оряховица подготвят жалба срещу оценката за въздействие върху околната среда и определените варианти за трасето след проведеното обсъждане в железничарския град, където всички присъстващи изказаха недоволство от избора на маршрути. Народният представител Явор Божанков също се включи в дискусиите миналата седмица.

От варианта, който лансират от пътната агенция, се вижда, че има пътен възел до Хотница, но не и нормален път до останалите населени места. Практически за подход към аутобана ще се използват старите селски пътища, които минават през дворовете и къщите на хората. Няма нищо модерно да минеш през три села по селски улички, за да се включиш в магистралата. Още след обсъждането в Горна Оряховица юристи, които присъстваха, поеха ангажимент да обжалват и се ангажираха на обществени начала с това“, заяви народният представител.

От Пътната агенция обявиха, че през 2018 година ще стартират тръжните процедури за изграждането на магистралата. Строителството ще бъде разделено на няколко лота, за да може да се работи едновременно на няколко участъка, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов. От агенцията не уточниха кое име ще бъде избрано за отсечката и какво би се случило, ако от Горна Оряховица обжалват.

Председателят на Управителния съвет на АПИ съобщи, че където е възможно, ще бъдат направени необходимите пътни възли и връзки, за да може хората от различните населени места да имат бърз и удобен достъп до трасето.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари