Русе е все още жив!

2

Преди броени дни се случи нещо за което хората в град Русе са мечтали от десетилетия.

За първи път от над 25 години стадионът прие мач от елитния ешелон, а съоражението съвсем очаквано се пръскаше по шевовете, пише Калоян Ангелов в Gol.bg.

Защо очаквано ли? Защото Русе е футболен град, макар че по една или друга причина отборът се луташе в посредствеността дълги години. Защо очаквано ли? Защото Русе е футболен град, макар че по една или друга причина отборът се луташе в посредствеността дълги години. Сега обаче нещата са различни.

Дунав играе атрактивен и привлекателен футбол и го прави именно заради верните си фенове от крайречния град. Тези специални хора, които въпреки трудното ежедневие са готови да подкрепят отбора си и да му дадат кураж. Тези хора, които през последните над 20 години са милели по русенския клуб и са се молели един ден тимът отново да бъде сред елитните тимове и да бъде фактор в първенството.

Тези хора, които са плакали заради нещастията на русенския футбол през последните години, както и тези хора, които са от новото поколение и които имат шанса да растат в най-хубавите си години с един силен русенски отбор. Да, Дунав го прави за тях и тези момчета заслужават адмирации!

И в подобни моменти може да се каже, че резултатът от мача с Локо Пловдив няма абсолютно никакво значение. Защо ли? Защото целта е изпълнена - Русе отново в сред футболните центрове в България и ще бъде дълго време такъв, защото се работи правилно - тръгва се от подрастващите и се работи с български играчи предимно. Защото момчетата играят с желание и страст без да им влияят външни фактори и защото влагат сърцата си на терена. И е видно, че с това резултатите идват неизбежно, макар и не всеки път, но са всяка една точка, всяка една победа е повече от заслужена.

И най-вече - за тяхно величество феновете. Пълният стадион в Русе преди броени дни и мощната подкрепа на русенсите фенове показа, че наистина целта е изпълнена. Стадионът бе вкаран във вид и феновете се върнаха на него при това по изключително зрелищен начин.

Не случайно след мача с Локо Пловдив Мартин Камбуров обяви, че не е виждал такава публика дори и в големите дербита с на тима му с Левски и ЦСКА. Да, така е, думите му са напълно основателни. Това е русенската публика, която бе дълго време жадна да гледа своя Дунав срещу най-големите отбори на собствения си стадион в Русе.

Този ден показа, че футболът в България е все още жив!

Източник: Gol.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари