Русе е на 12-то място в класацията по резултати от матурите

0
Това показват обобщените резултати от проведената матура
Това показват обобщените резултати от проведената матура

Средният успех от матурите на русенските зрелостници ги нарежда в класацията по области на 12 място - с 6 места по-напред в сравнение с миналата година.

Това показват обобщените резултати от проведената матура. Като цяло средните оценки са на нивото на миналата година, съобщи ruse-news.com.

Изкачването в класацията е най-вече заради по-ниските изпитни резултати, регистрирани в доста от останалите райони на страната.

Средният успех на русенските зрелостници от изпита български език и литература е добър 4,21, което е с една стотна по-високо от миналогодишния.

Получилите пълна шестица са трима, с оценка „слаб“ са 87 зрелостници, със седем по-малко от 2014 г.

С най-висок резултат на матурата по български език и литература тази година е Английската гимназия – мн. добър 5,36, на второ място е Математическата гимназия – мн. добър 5,28, на трето – Немската гимназия – мн. добър 4,96.

Средният успех по математика е мн. добър 4,73.

По- висок е средният успех и на матурата по биология, която и тази година е най- предпочитана от избираемите – добър 4,10, с 13 стотни повече.

Една пълна шестица при седмокласниците

Резултатите на 7-класниците от Русенска област на тестовете от външното оценяване са сравними с миналогодишните, предаде topnovini.bg.

По български език и литература средният успех добър 4,019, което с две хилядни повече от миналата година.

По математика е среден 3,40, като миналата година е бил малко по- висок – добър 3,58.

В сравнение с връстниците си от страната обаче, те са се представили по- добре, което ги нарежда по-напред в общото класиране.

От 18-то място по български език и литература миналата година, сега те се нареждат на 5-то, а от 24-то по математика – вече са на 6-то.

Една пълна шестица има по математика, отличните оценки са 41, двойките са 419. По български език и литература проверяващите са писали 49 отлични оценки, слаб имат 180 ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари