Румяна Бъчварова отива посланик в Израел

0
Президентът е одобрил назначаването на началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова за посланик на България в Израел
Президентът е одобрил назначаването на началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова за посланик на България в Израел Снимка: БГНЕС

Президентът е одобрил назначаването на началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова за посланик на България в Израел, научихме от сайта „Гласове“.

Бившият служебен приемиер и бивш посланик в Париж и Рим – Марин Райков, поема дипломатическата ни мисия в Лондон.

Според правителствени източници, цитирани от Епицентър. бг, Марин Райков е подложил на неистов натиск високопоставени представители на българското правителство, след изтичане на мандата му в Рим да бъде прехвърлен в Лондон, без престой в София, както е по закон.

Досегашният посланик на страната ни в Лондон - Константин Димитров, е напуснал британската столица преди няколко дни, в разгара на Брекзит.

До скоро Марин Райков бе посланик в Рим, където се самоназначи по времето, когато беше служебен премиер. Преди това бе в Париж.

Все още не е завършена съгласувателната процедура между правителството и президентството за посланик на България в Париж. По неофициална информация кабинетът предложил за поста зам.-министъра на външните работи Юрий Щерк, но кандидатурата му не е одобрена от държавния глава. Най-вероятно Щерк ще оглави дипломатическата ни мисия в Мароко.

Източник: ГЛАСОВЕ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари