Румен Радев: Жалко е, че хлъзгат Николай Денков, но явно той няма нищо против

2
Решението на парламента да се спре референдумът за еврото, издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани
Решението на парламента да се спре референдумът за еврото, издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани Снимка: Румен Радев / Facebook

Решението на парламента да се спре референдумът за еврото, издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани

На срещите си винаги съм защитавал българския интерес, а не този на други държави, и моята позиция срещу предоставянето на оръжие за Украйна от Българската армия отдавна е ясна. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството, защото е очевидно, че в много случаи не са българските.

През октомври м.г. отказах да подкрепя декларация за незабавното присъединяване на Украйна към НАТО с ясния мотив, че преди установяването на траен мир това означава война НАТОРусия. Тогава определени политици в България нададоха страшен вой, а днес същите тези яростни критици изведнъж промениха мнението си и приеха моята теза. Въпросът е имат ли изобщо собствено мислене, собствено мнение и собствена позиция? Защото тези хора безпрекословно следват позицията на големите държави-членки и това е добре, защото поне големите държави-членки проявяват в случая някакъв разум. Големият проблем на България е, че част от политиците нямат свое мнение и позиция, а национално отговорното поведение изисква да имат такава.

В парламента и правителството текат скоростни процеси, тъй като за ден беше взето решение да се изпразнят складовете с военновременни запаси на Българската армия. Ще отнеме години тези запаси да се запълнят и управляващите трябва да са наясно, че това засяга националната ни сигурност. Министърът на отбраната на Германия вече заяви, че за най-развитата индустриална държава в Европа, този процес ще приключи към 2030 г.

За един ден без разчети и анализи беше взето и решението за продажбата на реакторите от АЕЦ „Белене“ на Украйна. Редно е, когато се вземат решения, които засягат съдбата на този проект, управляващите да разгледат всички възможности за развитието на ядрената ни енергетика, за да знаем кой, кога, на каква цена и при какви норми на безопасност може да строи нови блокове в АЕЦ „Белене“ или „Козлодуй“ и тогава да даваме, продаваме или подаряваме.

Затова е редно управляващите да оправдават своите претенции за единство и за прозрачност, като публично обявят какво смятат да дават на Украйна и на каква цена, а не да обвиняват президентската институция.

Очаквам на предстоящата среща на върха на НАТО България да отстоява позиция на разума. На срещите м.г. както на НАТО, така и на ЕС, никой не задължава никоя страна-членка с какъвто и да е документ, да участва с предоставянето на въоръжение. Трябва да се намери гаранция за сигурността в Европа, което изисква дипломатически усилия за прекратяване на огъня в Украйна. В момента се искат все повече оръжия и то все по-разрушителни. А това ни тласка към ескалация.

Продължава черната серия български министър-председател да използва чужди медии, за да клевети страната и да развява руската заплаха като параван за разправа със службите в името на лични и партийни интереси, точно по сценария от записа. Жалко е, че хлъзгат Николай Денков по тази плоскост, но явно той няма нищо против да бъде хлъзган.

България следва да влезе в еврозоната, когато реално е готова, а не когато ни се иска и то на всяка цена. Трябва да се изпълнят критериите за бюджетен дефицит и инфлация чрез разумно проведени икономически и финансови политики, а не със слагане на спирачки на обществено-икономическото развитие. Решението на парламента да се спре референдумът за еврото, подкрепен от почти половин милион българи, издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани. Усилията на политиците трябва да бъдат насочени не към това как да бъде спрян един референдум, а да работят така, че влизането в еврозоната да донесе благосъстояние на хората.

Румен Радев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Иде ли ?
    Бог да пази Президента ! Че ако не е той да ги удържа бесните кучета разпищолени ! Трябва да му помагаме на Президента и ние, народа ! Много гадна паплач ни налази, бе !
  • 2
    4
    Ама
    Статистиката показва че кумонисти умират от естествена смърт .старост и тъй нататък .Атези новите патриоти да Не ги изреждам от алкохол наркотици Мощни коли от преяждане .А от секс не Повечето са мързеливи по тая част затова по бедните получават от половинките им пари даги оправят .
  • -6
    3
    До 2
    Долна комунистическа измет ! Па не измряхте бе пролетарска простотия ! Пенсиите от АБПФК ,още тровят ефира !
  • 7
    2
    до 1
    откога родината ни се нарича украйна бе, смешник?!? сега рипаш за украйната, ама ако не дай си боже, те мобилизират да ходиш там, ще се спреш чак в антарктида! лапацало!
  • -13
    1
    Хм
    Мястото на националните предатели е в затвора, Румене. Хващай си гълъбите и събирайте багажа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари