Румен Радев: Целта на влизането в еврозоната е българите да живеят по-добре

2
Целта е нашата икономика да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок продукт, допълни президентът
Целта е нашата икономика да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок продукт, допълни президентът

Целта е нашата икономика да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок продукт, допълни президентът

Членството в еврозоната е "заслужен завършек" на евроинтеграцията на България, заяви президентът Румен Радев в изказването си по време на конференцията "България по пътя на еврото“, предаде БНР.

Президентът изтъкна редица икономически предимства на членството във валутния съюз, както и крайната цел.

"Каква е целта от влизането в еврозоната и приемането на еврото? Това не е просто да си закачим една брошка и да кажем – и ние сме равни на другите европейски народи, един девиз още от българското Възраждане. Не, целта е българите да живеят по-добре, целта е нашата икономика да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок продукт."

Държавният глава призова партиите да загърбят популизма и в следващия парламент да работят за присъединяването на страната ни към еврозоната.

"Трябва да се мисли за реалните действия и отсега да имат ясна позиция за дебатите в парламента по отношение на следващия бюджет, така че България да запази тези предимства, макроикономически, които има в момента, без пореден взрив на популизма от парламентарната трибуна. И наистина да се гарантира съхраняване и повишаване на жизнения стандарт на българските граждани."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Твойта
    Къш ша викаш на мастията дет те е изcpaлa бре, недъгаво, евроатлантическо насекомоядно!
  • -2
    5
    към 4
    Пи, пу, пу. объркал съм номерата на коментарите. х++
  • 8
    4
    до 1 и 2
    На вас, евро-атлантически тролчета, като не ви трябват ...(№1 не е посочил, какво всъщност иска да ви наложи, може би българския лев, с каквито пари са ви отгледали родителите ви) може да си заминавате да тролите за жълти центове в любимата ви USA (Uninvited Slavers of America)! Всъщност можете, ама не можете. Нас не ни искат там. Там само с виза. Нас ни искат тука, да им копаме злато и шистов газ.
  • -10
    3
    До 1
    На вас, рушлямските тролчета като не ви трябват евро, ЕС и НАТО може да си заминавате да тролите за жълти копейки в любимата ви ТероруZZия! Айде къш, боклуци жалки!
  • -12
    2
    До 1
    Отивай в Русия и сбъдваш всичките си желания..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари