Румен Радев свиква среща за газовата връзка с Гърция

0
Заедно със строителите и проектната компания-възложител ще обсъдят състоянието на интерконектора
Заедно със строителите и проектната компания-възложител ще обсъдят състоянието на интерконектора Снимка: БГНЕС

Заедно със строителите и проектната компания-възложител ще обсъдят състоянието на интерконектора

Среща за изясняването на реалното състояние и необходимите действия за довършване на газовата връзка с Гърция ще се проведе днес при президента Румен Радев.

Държавният глава ще разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на строителната фирма „Авакс“, която изгражда междусистемната газова връзка, както и с това на проектната компания-възложител, предава БНР.

В срещата ще участват служебният премиер Гълъб Донев, както и служебните министри на енергетиката и на регионалното развитие Росен Христов и Иван Шишков.

Министър Христов заяви, че целта на срещата е да се изясни кога ще могат да приключат довършителните дейности по интерконектора, така че да започне преносът на азерски газ.

"За момента очакваме обектът да бъде пуснат в експлоатация в началото на септември. Все още нямаме потвърждение от страна на "Авакс" на 100%. Надявам се по времето на срещата с президента това да се случи и да ни представят детайлен график за изпълнението и довършването на всичките работи, които в момента, се извършват на обекта. Именно над тази компания сега ние се опитваме да увеличим натиска и контрола, и експертната помощ, която можем да окажем, за да могат те да си свършат работата навреме."

Министърът на енергетиката Росен Христов обясни, че има забележки за липсата на пътища, по които да се придвижват противопожарни автомобили. Освен това все още не функционирали и част от системите за контрол на съоръжението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари